torstai 26. helmikuuta 2015

Tulkoon valo

Aluksi kaikkialla vallitsi pimeys.


Chilinkasvattaja näki tämän olevan huono.

Kului hetki jos toinenkin. Ja näin chilinkasvattaja tutki tarjolla olevia vaihtoehtoja valaistukselle ja sen sijainnille.

Kunnes sitten koitti kolmas päivä ja chilinkasvattaja päätyi konsultoituaan vaimoaan. Ja näin syntyi maailmankaikkeuteen yhteiskäsitys valon tarpeellisuudesta.

Tulkoon valo!Ja se mikä ääneen lausuttiin, se myös tapahtui.

Kaukaisilta mailta, jotka Motonetin nimellä tunnetaan, saapui neljäntenä päivänä 20W, kosteudenkestävä ja kompaktiin muotoon rakennettu ledivalo.

Chilinkasvattaja ei ollut kuitenkaan vielä täysin tyytyväinen lopputulokseen.


Ja näin koitti viides päivä. Tällöin chilikasvattaja näki oikeaksi tarttua sahaan, poraan ja Ikean hyllyyn.   


Kunnes sitten kuudentena päivänä valo loisti vessassa vaaleanpunaisessa hyllyssä Aji Fantasya valaisten. Ja näin chilinkasvattaja katsoi, että oli hyvä ja oikein.

Seitsemäntenä päivänä chilinkasvattaja lepäsi.

2 kommenttia:

 1. Heippa! Kivannäköisiä chilivirityksiä. :) Bongasin noissa sun aikaisemmissa bonsai-kirjoituksissa maininnan laavakivestä. Olen yrittänyt etsiskellä laavakivimurskaa netistä bioponista vesiviljelyä ajatellen, mutten ole löytänyt. Mistähän sinä olet sitä hankkinut? Elina

  VastaaPoista
 2. Hei Elina!

  Olen tuota vulcaponic nimistä laavakiveä muistaakseni aikoinaan hankkinut chilitarvikkeesta ja palmusta Tampereelta (nykyään kauppa taitaa kulkea eri nimellä ja toimia eri osoitteessa). Palmusta sitä sai ainakin ennen ostaa irtotavarana myös.

  Itsekin yritin tuota etsiä hiljattain, mutta ei oikein tuntunut löytyvän mistään.

  Tuonne chilitarvikkeeseen voi ja kannattaa laittaa kyselyä kanssa. Siellä on tosi hyvää palvelua ja ne kyllä hommaa sitä, jos sitä vain jostain on kätevästi saatavilla.

  VastaaPoista