torstai 14. heinäkuuta 2016

Kuusama paria viikkoa ruukutuksen jälkeen

Joku oli dumpannut pensasaitansa läheiselle maankaatopaikalle. Sieltä pilkisti yhdestä läjästä vähän vihreätä väriä, jota oli syytä tsekata tarkemmin. Väri osoittautui Kuusamaksi. Sillä kertaa ei pensas (tai kolme) vielä lähtenyt mukaan, kun eihän mulla oikeasti nyt bonsainkeruuvälineitä ihan aina messissä ole.


En tiedä kauan olivat pensaat ehtineet olla siellä, kenties jopa viime syksystä, mutta ihan hyvässä kunnossa (=elossa) näyttivät olevan.  

Piti vähän googlailla, että onko siitä mihinkään. Kovin paljon ei tuloksia löytynyt. Keskivertoa kovemmalta kaverilla Walter Pallilla näytti olevan tosin muutama mielenkiintoisen näköinen yksilö, joten kai mäkin sit.

Puulaatikkoon meni kaveri ja maa-ainekseksi valikoitui Bauhausista ostettu mineraali-substraattiseos. Vähän päätin vielä korottaa kasvutilaa kun tuossa oli juuria lähtenyt kasvamaan parista kohtaa. Tärkeintä kuitenkin puun eloonjääminen tässä vaiheessa. Vähän karsin kuollutta ainesta veks, mutta muuten toi saa mennä tuollaisena talven yli. Eiköhän toi ole jo kotiutunut uusiin oloihin kun alkaa uutta kasvua pukkaamaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti