tiistai 21. maaliskuuta 2017

Cumari Pollux, leikkaushommia


Cumari Polluxin oksat olivat päässeet venähtämään. Chili on nopeakasvuinen laji ja sitä saa olla jatkuvasti leikkaamassa.

Kasvi on kaikin puolin erinomaisessa kunnossa. Eikä mikään ihme, tämä on päässyt siivellä osaksi lannoitetestiä ja sitä on lannoitettu raskaimman mukaan. Chili on luonnollisestikin aika nopea kasvamaan, eikä pelkoa liikalannoituksesta pitäisi olla, ainakaan jos hitaammin kasvaviin mäntyihin vertaa. Tai jos on, sen näkee hyvin pian lehdistä. Ne joko nuupahtavat tai alkavat käpristyä. Kasvualustana toimii luonnollisesti bonsaille hyvin soveltuva maa-aines, siis se sama, joka on lannoitetestin männyillä käytössä.

Leikkauksen jälkeen ulkonäkö näyttää aika karulta, mutta jo reilun viikon kuluttua kaikkialle ilmestyy pieniä lehtien alkuja ja juuri tässä vaiheessa ulkonäöstä tulee kaikista edustavin. Muotoilussa ei tarvitse saksia säästellä. Chili kestää rankkaakin muotoilua erittäin hyvin ja kerralla voi poistaa helposti jopa 95 % lehtimassasta, ilman että kasvi kärsisi siitä lainkaan. Tämä toki edellyttää, että chili on kaikin puolin hyvässä kunnossa.

Viikon sisään tämä olisi tarkoitus siirtää toiseen ruukkuun, ihan vaihtelun vuoksi ja että saa muodostettua paremman käsityksen siitä, miltä tämä yksilö näyttää eri ruukuissa.

1 kommentti: