maanantai 20. maaliskuuta 2017

Habanero Sudden Death - siirto ikkunalle

Hyllystä alkoi tila käydä vähiin, joten Habanero pääsi ikkunalle nauttimaan keväisestä auringonpaisteesta. Ruukun koko kasvoi myös samalla ja maa-ainekseksi laitettiin pelkkää leca-soraa, raekoolta 2-6mm. Tarkoituksena on kastella tätä päivittäin ja lannoittaa viikoittain.

Kyseisellä yksilöllä on pientä ongelmaa juurissa. Tällä on kaksi isoa pääjuurta, joista toinen on osittain mätä. Tästä mädästä juuresta kasvaa kuitenkin suurin osan koko kasvin juurista, joten kokonaan en sitä viitsinyt poistaa kerralla. Puolet sai kuitenkin lähteä ja selkeästi lahon aineksen pyrin mahdollisuuksien rajoissa rapsuttelemaan pois. Loput osat poistan seuraavan istutuksen yhteydessä. Uskoisin juuren vahingoittuneen syksyllä, kun yritin muotoilla juurta vähän turhan rajuin ottein haluamaani suuntaan. Oppimiskokemuksia tämäkin.

Kesän alussa tämä siirtyy parvekkeella kasvamaan kokoa, niin isoon ruukkuun kuin vaan sinne saan sovitettua. Maa-aineksena käytän samaa kamaa ja metodia kuin bonsaiden kanssa yleisesti muutenkin. Ruukun kokoa ei voi liitoitella. Mitä isompi ruukku, sen enemmän satoa ja ennen kaikkea sen paksumpi runko.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti