maanantai 29. toukokuuta 2017

Walter Pall: lannoitus, substraatti ja kastelu - Osa I metodi


Metodi


Walter Pall on kehittänyt paljon keskustelua herättävän tavan bonsaiden kasvatukseen. Testaan sitä itse nyt kuluvana kesänä omien bonsaiden ja kasvien kohdalla, joten ajattelin hieman avata kyseisen kasvatustavan lähtökohtia. Se rakentuu seuraavien periaatteiden varaan:

   1) päivittäinen kastelu

   2) runsas lannoitus

   3) oikeanlainen maa-aines.  

Oikeanlainen maa-aines on mitä tahansa modernia substraattia. Oleellista ei ole niinkään aines itsessään mitä käytetään, vaan pikemminkin oikea kokoluokka. Maa-aineksen tulee olla mahdollisimman tasaista raekokoa. Pall käyttää pääasiassa 2-4mm kevytsoraa, johon hän on lisännyt karkeata turvetta 10 - 20 % kokonaismäärästä sen vuoksi että se pitäisi vettä paremmin. Missään nimessä ruukun pohjalle ei laiteta karkeampaa ainesta.

Lannoitteena Pall käyttää lähestulkoon mitä tahansa lähimarketista löytyvää halpalannoitetta. Puita hän lannoittaa kymmenen päivän välein noin nelinkertaisella määrällä pakkauksen antamiin lukemiin verrattuna.

Puita kastellaan päivittäin siten reilusti, että vettä valuu ruukun pohjasta kunnolla ulos. Oikein lämpimillä keleillä voi puita joutua kastelemaan useammin.

Siinä se, muuta ei tarvita ja puut voivat hyvin. Oleellista on että tekee KAIKKI KOLME KOHTAA Pallin ohjeiden mukaan.

Seuraavassa osassa selitys sille miksi homma toimii.


Walter Pall: lannoitus, substraatti ja kastelu - osa II selitys ja pohdintaa

Walter Pall: lannoitus, substraatti ja kastelu - osa III käytännön testausta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti