lauantai 13. tammikuuta 2018

Keruurepun suunnittelua

Pidemmän aikaa on tullut mietittyä repun hankkimista yamadorien keräämistä varten. Aikaisemmin puut on tullut kannettua isossa Ikean muovikassissa metsästä. Tämä on kovin raskasta puuhaa ja vaatii helposti useamman kuin yhden henkilön työpanosta. Usein autoa ei saa lähettyville tai sitä ei ole välttämättä lainkaan käytössä. Näin ollen käy helposti niin, että keruuhommassa kestää tarpeettoman kauan aikaa ja se on turhan raskasta.

Jotain oli siis keksittävä. Kaupasta ei löydy tarkoitukseen sopivaa välinettä ja Googlekaan ei varsinaisesti tarjoa valmiita ratkaisuja. Huippua!  Tämä tarkoittaa sitä, että pääsee itse suunnittelupöydän ääreen.

Ensin listasin jonkin verran kriteereitä keruurepulle:

-         -  helppokäyttöinen
-          - pieneen tilaan menevä
-          - kestävä
-          - halpa
-          - pitää mahtua kaikki työkalut sujuvasti kyytiin
-          - kevyt
-          - puu pitää saada kiinnitettyä siihen tukevasti
-         -  mielellään saisi olla lisätilaa eväille yms. muille retkillä tarvittaville tavaroille
-          - muunneltavuus
-          - mukava kantaa

Sitten taas hakukone laulamaan, jonka seurauksena parhaaksi vaihtoehdoksi keruurepun pohjaksi valikoitui Varustelekan ALICE medium -rinkka alumiinikehikolla. Ihminen on siinä mielessä erityinen olento muiden elävien olentojen keskuudessa, että se käyttää erityisesti aikaa ja vaivaa sen pohtimiseen, kuinka saisi lajitovereitaan mahdollisimman tehokkaasti hengiltä. Tämän innovaatiotoiminnan seurauksena on myös kehitetty kestäviä välineitä tämän jalon päämäärän saavuttamiseksi. Uskoisin siis armeijarepun toimivan hyvänä ja kestävänä vaihtoehtona keruurepulle.


Sellaisenaan reppu ei vielä täytä tavoittelemiani päämääriä, joten suunnittelu sai jatkua. Mietin erilaisia ratkaisuja erilaisista materiaaleista toteutettuna. Pääasiaksi muodostui tason rakentaminen.Lopulta päädyin tilaamaan vielä reppuun sopivan erillisen tason, jonka jälkeen päätin toteuttaa siitä yhden testiversion. Sen avulla pystyin hieman koittamaan, miten se käytännössä sopisi yhteen edellä mainittujen kriteerien kanssa. Tuntui toimivan, joten siitä sitten rakentamaan lopullista versiota. Siitä enemmän seuraavassa kirjoituksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti