tiistai 5. kesäkuuta 2018

Alelaarin antimia - Vuorimänty 'pumilio'

Läheisen puutarhakaupan alennusmyynnistä tuli bongattua vuorimänty ja mukaanhan se lähti. Syynä ihan kelvollisen oloinen nebarin alku, sekä kasvupisteet aivan alhaalla rungossa. Kyllä tästä vitosen pystyi antamaan.Syy alennukselle lienee se, että tässä oli tosi epäterveen värinen lähes keltainen kasvu. Eihän se hyvä ole, jos puun kuvauskyltissä puhutaan kauniista tumman vihreästä kasvusta. Eiköhän tämä tästä lähde oikein hyvään kasvuun, kun vain lannoittaa ja kastelee riittävästi.

Tämä olisi lähes täydellinen alku bonsaille, jos nuo kaksi runkoa lähtisivät samasta juurakosta liikkeelle. Nyt tässä on kuitenkin kaksi runkoa, jotka ovat kasvaneet tiukasti toisiinsa kiinni. Tätä voi pitää pienenä epäkohtana, mutta ei sellaisena että se itseä ainakaan liikaa häiritsisi, varsinkaan viiden euron hintaan.

Istutin puun hieman isompaan ruukkun. Juuripaakkuun en juurikaan muuten koskenut. Tavoitteena tälle on vielä edelleen kasvattaa alaosaan paksuutta lisää ja tehdä tästä kaksirunkoinen, mahdollisesti shohin kokoinen puu. Pari alinta pienempää oksan taivutin alaspäin ja toivon että niihin alkaa tämän avulla kasvaa takasilmuja lähelle runkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti