tiistai 29. tammikuuta 2019

Salava kasvaa ja kehittyy kivaa vauhtia

Toissa kesänä kerätty kanto vaikuttaa mitä todennäköisimmin salavalta. On hyvin mahdollista, että kannon sijaan tämä saattaa olla myös oksanpalanen, joka kosteassa hiekkakasassa on kasvattanut juuret itselleen, muoto viittaisi enemmän tähän suuntaan. Oli niin tai näin, otti tämä pari isoa askelta kohti bonsaipuuta viime kesänä. Ensin harjoittelin siihen hieman kaivertamista jonka jälkeen oli vuorossa langoitus. Tältä se näytti toukokuun loppuvaiheen tienoilla:


Sittemmin leikkasin sitä vielä pariin kertaan uudelleen ja menin jopa tekemään ruukutuksen kesähelteillä isompaan ruukkuun. (Tämä ei oikeasti olisi ollut tarpeellista, mutta bonsaipäissäni hiemän turhan innokkaana halusin nähdä miten juuret ovat lähteneet kehittymään.)


Loppukesän annoin puun kasvaa vapaasti. Lankoja poistin sitä mukaa, kun ne alkoivat lievästi uppoamaan runkoon. Kuva piti ottaa tästä vielä syksymmällä, mutta se pääsi kaiken muun hässäkän keskellä unohtumaan.

Ensi keväänä tämä ruukutetaan ja tässä yhteydessä juuret laitetaan vanerin päälle ja nebarin rakentaminen alkaa. Samassa yhteydessä jatkan kaivertamisen tekemistä. Kesällä pääsee todennäköisesti myös langoittamaan lisää. Kaiverrusjälkeä en tämän puun, - kuten en muidenkaan lehtipuiden, kohdalla käsittele mitenkään - vaan jätän sen mädäntymään luonnollisella tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti