perjantai 1. helmikuuta 2019

Pyörityspöydän rakentelua

Nyt löytyy pyörityspöytä vähän isommankin puun käsittelyyn. En halunnut maksaa (ja koska ei ollut :)) kottikärryllistä rahaa, tein itse. Mallia otin GreenT-merkkisestä pöydästä.
Kehikkona toimi Ikean vanha toimistotuoli. Näitä löytyy lähes kaikilta roskalavoilta, joten valinnan varaa pitäisi olla. Homma etenee siten, että ensin poistetaan tuoliosa. Jäljelle pitäisi jäädä pyörivä ja nostettavissa oleva mekanismi. Mielellään sellainen tukeva malli johon, saa tason kiinnitettyä. Seuraavaksi etsitään levy. Itse dyykkasin senkin.Päätin tehdä levystä pyöreän. Se tuntuu jotenkin mukavalta, kun reunat eivät kolise kaikkialle. Laitoin pohjaan vielä silmukat. Ai, miksi? No siksi, että niihin saa kiinnitettyä puun tiukasti kiinni muotoilua varten. Viimeistelynä vetäsin vielä mustan pinnan päälle nurkista löytyneellä mustalla tökötillä, taisi olla jotain ulkomaalia/öljyä tms.Aluksi aattelin, että pöytä olisi kelvannut jo maalattuna. Jostain sain kuitenkin päähäni, että olisihan se mukavampaa, jos pöydässä olisi kunnolla pitävä taso. Siispä kauppaan ja metri kertaa metri pala kumimattoa taskuun ja kotiin.


Strategiset mitat:

Korkeus: 47 - 58cm

Pöydän leveys: 52cm

Kustannukset: n. 5 € ruuveista ja silmukoista + 15 € kumimatosta.

3 kommenttia:

 1. Hieno pöytä! Tekisi mieli itsekin ottaa mallia. Ongelma vaan on ettei ole oikein säilytystilaa tuollaiselle. Sulla rupeaa olemaan aseet valmiina ensi kesään. Ruukutustikut, kiviruukut, pyörityspöytä jne.

  Tilasin itse työkalujen hoitovälineistöä. Joskohan saisi aikaan jonkinlaisen rutiinin niiden ylläpitoon. Sen verran karmeassa kunnossa ovat, kun ei ole huoltanut kunnolla moneen vuoteen.

  VastaaPoista
 2. heh, joo :). Tässä on tullut puuhailtua kaikenlaista pientä kevättä odotellessa. Työn alla vielä jokunen ruukku savikerhossa, liikuteltavaa pöytää työkaluille ja parempien valokuvausolosuhteiden rakentelua. Jossain välissä olisi tarkoitus myös suunnitella kastelujärjestelmää loman ajaksi.

  VastaaPoista
 3. Harvemmin tulee roskalavojava vastaan... jos näitä näkyy, niin ota talteen? Tulen sulta sitten kyselemään.

  VastaaPoista