sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Mustaa kahvia & kasvien kuvia Osa I

Nukuin vähän levottomasti viime yönä. Heräsin keskellä yötä vähemmän "iloiseen" teekkarilauluun, ja sen jälkeen en ihan hetkeen saanut enää unenpäästä kiinni. Hämeenkadussa on puolensa ja puolensa. Jos nyt toinen mukillinen tummaa paahtoa auttaisi saamat silmät auki, niin se olis ihan jees. Mutta sitten niihin kasveihin, joista lupasin pistää kuvia tulemaan.


Anopinkieli.

Tämän kasvin olen saanut jostain joskus. Ei mitään tarkkaa muistikuvaa siitä, että mistä ja milloin. Aluksi mullasta puski vain muutama tuollainen suippo ja pitkä lehti, jotka eivät oikein meinanneet pysyä pystyssä ilman tukea.
Nyt kun olen istuttanut kasvin hieman syvemmälle multaan, niin se pysyy pystyssä jo paljon paremmin. Vaikuttaa siltä että kyseinen kasvi tekee juuria vain pelkkään pintamultaan.
Iloinen yllätys on ollut se, että kasvi lisääntyy juurien kautta, ja aina välillä mullasta puskee uusia alkuja.
Jos aluksi anopinkieli vaikutti vähän tylsältä, niin nyt siitä on tullut rehevöitymisen myötä varsin näyttävä yksilö, varsinkin tässä ruukussa missä se nyt on.Kahvipensas.

Tämän pensaan hankin vuonna 2005. Aluksi kasvi oli vain noin kymmenen senttiä korkea, mutta nytten siitä on tullut Metrin korkuinen ja puoli metriä leveä pensas.
Tällä hetkellä se majailee halkaisijaltaan kolmekymmentäsenttisessä pauliina altakasteluruukussa.Tarkoitus olisi kuitenkin vaihtaa se pienempään ruukkuun. Mistään ei vaan tunnu löytyvän halkaisijaltaan 25cm ruukuja, jotka ovat jonkun muun kuin valkoisen värisiä.
Kasvin vointi ei ole mitenkään erityisen hyvä. Se on pikkuhiljaa alkanut kuivattaa lehtiään, ja uutta kasvua ei juurikaan esiinny. Luultavasti se johtuu siitä, ettei se saa tarpeeksi valoa. Tai sitten sillä ei ole riittävästi tilaa juurilla.
Luulen että kasvi virkoaa pikkuhiljaa sen jälkeen kun saan sen vaihdettua toiseen ruukkuun.
Tämä yksilö on kuivattanut jo kerrran kaikki lehtensä, muuton yhteydessä kasvi pääsi pahasti paleltumaan. Kevätauringon paisteessa, ja ruukunvaihdon seurauksena lehdet kuitenkin kasvoivat älyttömän nopeasti takaisin.

1 kommentti: