sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Lawsoninsypressi ( vai timanttituija?)

Oltiin ruokakaupoilla Lidlissä ja ihan sillain viattomasti ja vailla taka-ajatuksia käyskenneltiin säilyketarvikeosastolla, kunnes sitten huomio jotenkin pääsi herpaantumaan. Jotain vihreää, hmm?

Okei, puu.

Lawsoninsypressi, Lidl
Tai oikeammin hyllyllinen lawsoninsypressejä, joista kyseinen ja parhaalta vaikuttanut yksilö lähti matkaan. Alaosa näytti paksulta ja sellaiselta, että siinä saattaisi olla potentiaalia bonsaiksi.

Laesoninsypressin tyvi ennen uudelleen istutusta [toukokuu 2015]
Ensin puu kaivettiin kaupan ruukusta esiin, karsittiin ja avattiin vähän juuria, leikattiin muutamat oksat pois ja istutettiin lopulta uuteeen ruukkuun.


Tässä vaiheessa ajattelin, että antaa puun rauhassa totutella uusiin kasvuolosuhteisiin parin kuukauden ajan ennen rajumpaa muotoilua. Olin sitten niinkin kärsivällinen, että maltoin odottaa kokonaiset kaksi päivää ennen toimeen ryhtymistä.

Lawsoninsypressi edestä [toukokuu 2015]
Pari tuntia siinä kuluikin leppoisasti lankan pyörittelyn ja puukon heiluttelun ohessa. Lopputulokseen olen tyytyväinen, varsinkin kun tämä oli oikeastaan eka kerta kun langoittamista harjoittelin. Nyt saa puu olla rauhassa ainakin kesän loppuun saakka. Katsotaan sitten tarkemmin miltä homma näyttää.

(Edit. puun nimi vaihdettu timanttituijasta lawsoninsypressiksi. Vaikkakaan en tiedä tarkalleen kumpi noista toi oikeasti on. Kaupassa luki suomeksi timanttituija ja puusta löytyvässä lapussa Chamaecyparis laws. Ehkä luotan tuohon lappun enempi )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti