perjantai 17. maaliskuuta 2017

Projekti Satumetsä - Osa II

Projekti Satumetsässä on tarkoituksena rakentaa hyvältä näyttävä ja toimiva kasvatushylly bonsaille ja muille parvekkeen kasveille ja kukille. Kevätaurinko sai puuhailijaan liikettä. Lämpöisessä on mukava sahata ja ruuvata, suunnitella ja fiilistellä. Kahvia kuluu tietysti paljon.Niin, ja saa sitä imuroida ja siivota ja siirtää tavaroita paikasta toiseen ja siirtää tavarat toisesta takaisin ja järjestellä ja viedä roskia ja järjestellä ja siirtää tavaroita...

Tässä siis lähtötilanne, mistä lähdettiin liikkelle. Parvekkeen oven saa melkein auki. Melkein.Pahalta näytti alussa. Pikkuhiljaa tavarat alkoivat kuitenkin kulkeutua omille paikoilleen tai ainakin tieltä pois. Suuri osa hyllynrakennustyöstä oli onneksi tehty jo aiemmin syksyllä, joten jäljellä oli enää pikkusäätöä ja viimeistelyä.Putkisto asetettiin paikoilleen ja testiajo suoritettiin. Toimii. Vesi kulkee sinne minne kuuluukin. Putkisto jää kokonaan näkymättömiin. Ylimääräiset kasteluvedet kulkeutuvat vesisäiliön virkaa tekevään isoon muoviastiaan.


Seuraavana vuorossa oli kehysten mitoittaminen kastelualtaille.


Kastelualtaat paikoillaan. Palaset loksahtivat paikoilleen täydellisesti. Sopivan kokoisten altaiden löytämisessä sai nähdä vähän vaivaa. Onneksi ne löytyivät lopulta Chilitarvikkeesta ja Pavunvarresta. Mietin tähän ratkaisuksi myös isoista muovilaatikoista tehtyä systeemiä, mutta onneksi päädyin tähän vaihtoehtoon, on tämä esteettisesti ja toiminnallisuudeltaan vain niin paljon parempi ratkaisu.


Reiät läpivienneillle porasin reikäsahalla.


Läpivienteihin tein pienet kolot dremelillä, jotta vesi pääsee virtaamaan paremmin.


Tässä lopuksi vielä fiilistelykuvaa siitä, miltä hylly tulee näyttämään kasvien ja puiden kera tulevaisuudessa. Tilaa niille on noin kolmen metrin pituudelta ja puolen metrin leveydeltä. Kasvatustason alle saa hyvin mahtumaan tavaraa säilytykseen. Kyllä tässä kelpaa pikkumäntyjen oleskella.

Koko projektissa keskeisenä ideana oli hyödyntää olemassaolevaa materiaalia ja rakenteita mahdollisimman paljon. Aiemmin pöytänä, laatikkona ja vesiveljelynkasvatustelineinä toimineet rakennelmat sahattiin ja sovitettiin uuden uuden tason rakenteiksi ja olemassaolevien hyllyjen jatkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti