maanantai 14. elokuuta 2017

Mänty #5

Tulipa tuossa viikonloppuna poimittua pikkumänty matkaan. Tämä on tällainen taskumänty. Puu kasvoi kalliolla pienessä kolossa, josta sen sai helposti kerättyä matkaan hyvän juuripaakun kera. Riitti kun mattoa nosti ja näytti sille vähän sahaa.
Juuripaakku oli hyvin tiivis juurimatto. Hajoitin sen varovasti käsillä siten, että sain suurimmat osat ylimääräisestä mullasta ravisteltua pois. Tämän jälkeen laitoin sen raekoon 3-6mm maa-ainekseen korkeaan ja suhteellisen pieneen ruukkuun. Lannoittamisen aloitin välittömästi täysillä lannoitusmäärillä. Yhtään oksia en poistanut tässä vaiheessa. Muutenkin puu saa olla rauhassa seuraavan muutaman vuoden. Jonkinlainen cascade-tyyppinen bonsai tästä varmaan tulee.
Kivasti löytyi kasvupaikaksi vielä parvekkeelta aurinkoinen pikkukolo jalavan juurelta. Täyttä alkaa olla.
3 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä puulta. Vieläkö ihan typpipitoisella lannoitat? Aika moni alkaa jäähdytellä tässä vaiheessa, eli syyslannoitusta, mutta ei typpeä.

  VastaaPoista
 2. Samalla lannoitteella ja lannoitemäärillä mennään millä kasvukauden alusta. Puutarhan kesää 10ml/l kerran viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän liittyen, olen nyt katsellut noita Ryan Neilin videoita enemmänkin kuluneen kuukauden aikana. Vastaan tuli kysymys syksyn lannoitteluista ja Ryan kertoi että jos lannoittaisi vain yhtenä vuodenaikana, se olisi syksy. Typpeä myös ainnoituksessa mukana. Tällöin puu on hyvissä voimissa ja käyttää kaiken keräämänsä energian puun vahvistamiseen ja talvesta selviämiseen.

   Itsellä käytössä Walter Pallin metodi, jossa lannoitemäärän pidetään koko aika samana.

   Poista