keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Japaninlehtikuusi 2018

Lehtikuusi heräili hiljalleen talvilevolta. Pieniä vaurioita oli nähtävissä talven vaatiessa veronsa. Yksi isompi oksa oli kuollut lähes kokonaan ja loppukesästä tekemä kasvu oli ollut pääsääntöisesti liian heiveröistä talvesta selviytymiseen. Selityksenä ison oksan kuolemiselle saattaa olla, että se on taittunut langoituksen yhteydessä. En kyllä muista että niin olisi käynyt.

Japaninlehtikuusen talviselviytyminen on siinä ja siinä näillä leveysasteilla, varsinkin kun kyseessä ei ole kotimainen kanta. Jatkossa tämä todennäköisesti pääsee talvehdituslaatikkoon. Sellainenkin täytyy jossain vaiheessa rakentaa.

Puusta löytyi heti keväästä myös jotain oudonnäköisiä toukkia, jotka aiheuttivat pientä vauriota neulasia syömällä. Epäilen näiden tulleen puun mukana, sillä muissa puissa näitä ei ole näkynyt. Vastaavia en ole aikaisemmin nähnyt muuallakaan. En nyt ryhtynyt tekemään mitään toimenpiteitä, mutta on syytä jatkaa tarkkailua ja katsoa mihin suuntaan homma etenee. Juuri tällä hetkellä tuholaisista ei ole havaintoja.

Suunnitelmissa on jatkaa rungon paksuunnuttamista vielä muutaman vuoden ajan, joten puu saa kasvaa suhteellisen vapaasti. Voimakkaan kasvun seurauksena viime vuoden langoitukset saattavat  leikata kiinni loppukesästä, joten niitä on syytä pitää silmällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti