torstai 31. toukokuuta 2018

Mänty #10 – pikkumänty kiven päällä

Toisin kuin edellisen nostetun männyn kohdalla, tämä oikeasti kasvon kiven päällä. Sen nostamiseen riitti, että sen nosti ylös kiven päältä. Juuripaakku oli myös kohtuullisen pienen kokoinen, sillä puu oli kasvanut pienessä kallionkolossa. Edellisenä vuonna olin katkaissut siitä pari pidempää juurta. Tämä on ihanteellisin tapaus puun nostamiseen, ei tule vastaan kovin usein.

Olin löytänyt puun jo aiemmin ja tiesin sen nostamisen ja kuljettamisen olevan helppoa, joten pystyin lähtemään matkaan kevyin varustein. Samoin olin etukäteen varannut tälle ruukutusmateriaalin valmiiksi. Tarjolla oli pari eri kokoista ruukkua sekä lautaa laatikon tekemiseen. Mitä paremmin etukäteen varautuu, sen helpompi on huolehtia puun hyvinvoinnista jatkossa.


Juurakko oli lopulta sen muotoinen, että päädyin rakentamaan sille pienen laatikon. Laatikko on siinä mielessä paras vaihtoehto nostetun puun istutuspaikaksi, että se mahdollistaa juuri oikeankokoisen laatikon tekemisen juurakolle. Samalla se mahdollistaa sen, että puun saa helposti kiinnitettyä laatikkoon erittäin tukevasti. Tämä puolestaan edesauttaa tulevaisuudessa sitä, että puuta pääsee muotoilemaan nopeammalla aikataululla, sen sijaan että joutuisi tekemään ruukun vaihdon ja odottelemaan virlä puun toipumista siitä. (Nostettu 2.5.) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti